Pastela marroquí de pollo
Hey everyone, hope you are having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a special dish, Pastela marroquí de pollo. One of my favorites. This time, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Pastela marroquí de pollo is one of the most favored of recent trending meals in the world. It is appreciated by millions every day. It's easy, it is fast, it tastes yummy. They're nice and they look wonderful. Pastela marroquí de pollo is something which I've loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Pastela marroquí de pollo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pastela marroquí de pollo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Pastela marroquí de pollo is 8 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Pastela marroquí de pollo estimated approx 120 minutos.
To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can cook Pastela marroquí de pollo using 16 ingredients and 10 steps. Here is how you cook it.
Una sublime mezcla de dulce y salado con el aroma de la canela en un tradicional plato marroquí.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pastela marroquí de pollo:
- 4 contramuslos de pollo o 1 pechuga
- 2 cebolletas
- 1 rama apio
- 3 huevos
- perejil
- 200 mL caldo de pollo
- 1 cucharada sopera azúcar moreno
- 1 cucharada Ras el Hanout (mezcla de especias árabe)
- sal
- azafrán o cúrcuma
- 2 cucharaditas canela
- 1 paquete pasta brick
- mantequilla derretida (unos 50 g)
- 125 g almendras picadas
- 1 pizca aceite de oliva
- azúcar glaçe
Steps to make to make Pastela marroquí de pollo
- Se pone en una sartén grande o en una cazuela un poco de aceite, se pican las cebolletas y la rama de apio y se rehogan unos minutos. Se añade el azúcar, una cucharadita de canela, la sal, el Ras el Hanout, el perejil y el azafrán y se remueve con una cuchara de palo.
Se añaden los contramuslos o la pechuga en trozos grandes y se rehoga de nuevo con las especias. Se vierte el caldo de pollo y se deja que se cocine tapado durante 1/2 hora. - Pasado ese tiempo, retiramos el pollo y lo desmenuzamos. Reservamos. Se deja la salsa que reduzca unos 15 minutos.
- Se precalienta el horno con calor arriba y abajo a 180ºC.
- Se va preparando mientras la pasta de almendras. Se pone en una sartén un poco de aceite de oliva y se tuestan las almendras, con cuidado de que no se quemen y removiendo con una espátula. Cuando estén doradas y se incorporan 25 g de azúcar glaçe y una cucharadita de canela. Se remueve bien un instante y se retira del fuego.
- Se mezcla el pollo desmenuzado con la salsa reducida y se van incorporando, uno a uno, removiendo los 3 huevos, para que el relleno quede bien jugoso.
- Se monta la pastela. Se derrite un taco de mantequilla al microondas. Se pone en un molde de tarta una hoja de papel sulfurizado (vale la que viene con las hojas de pasta brick). Se unta con mantequilla derretida. Se colocan encima 2 hojas de pasta brick, de forma que sobren los bordes para poder cerrar la pastela.
- Se pone una capa de pollo y otra hoja de pasta. Se unta con mantequilla derretida y se vierte el resto de la pasta de almendra. Se pone otra hoja de masa brick y encima el resto del pollo.
- Se cubre con 2 hojas más de pasta brick y se introducen los bordes hacia las paredes de la pastela, sellando y cerrando bien la pastela.
- Se unta con mantequilla derretida (hay quien pone un huevo batido, a vuestro gusto) para ayudar a sellar los bordes. Se introduce en el horno durante 20 minutos-30 minutos. Yo no tuve necesidad de darle la vuelta a la pastela, pues vi que estaba también dorada por abajo.
- Se espolvorea tambien con canela y se sirve inmediatamente.
As your experience as well as confidence expands, you will certainly discover that you have much more all-natural control over your diet regimen and also adapt your diet to your individual preferences in time. Whether you want to offer a recipe that uses fewer or more components or is a bit basically spicy, you can make easy changes to achieve this objective. In other words, start making your recipes on time. As for basic food preparation abilities for beginners you don't need to discover them but just if you master some basic food preparation strategies.
This isn't a full overview to fast and very easy lunch dishes however its great something to chew on. Hopefully this will certainly get your innovative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family members without doing a lot of square meals on your journey.
So that's going to wrap this up for this special food Recipe of Ultimate Pastela marroquí de pollo. Thanks so much for reading. I'm confident that you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment