Arroz caldoso con pollo y alcachofas
Hello everybody, I hope you are having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Arroz caldoso con pollo y alcachofas. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.
Arroz caldoso con pollo y alcachofas is one of the most favored of recent trending foods in the world. It is appreciated by millions every day. It's simple, it is quick, it tastes yummy. They are fine and they look fantastic. Arroz caldoso con pollo y alcachofas is something that I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Arroz caldoso con pollo y alcachofas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz caldoso con pollo y alcachofas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Arroz caldoso con pollo y alcachofas is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Arroz caldoso con pollo y alcachofas estimated approx 60 minutos.
To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Arroz caldoso con pollo y alcachofas using 12 ingredients and 12 steps. Here is how you cook it.
Es una arroz muy fácil de preparar pero muy muy rico !!!, a quién no le gusta el pollo ???, otra cosa son las alcachofas, pero la combinación es deliciosa.
He usado pechuga de pollo y la he cortado a tiras por lo que todo lo que hay dentro de la cazuela se come, vamos que es un arroz ciego, no hay cosa que me guste más que comer sin preocuparme de si hay o no huesos o espinas, que vago es uno !!!.
Confío que os guste y repitáis la receta muchas veces.
Ingredients and spices that need to be Get to make Arroz caldoso con pollo y alcachofas:
- 1/4 Kg Arroz (tipo bomba)
- 2 Pechuga de Pollo
- 2 Alcachofas
- 1 diente Ajo
- 1 Cebolla
- 1 Pimiento verde (tipo italiano)
- 2 Tomate natural
- Guisantes
- 1 brick Caldo de Pollo (bajo en sal)
- Aceite de Oliva
- 1 cuch. de postre azúcar
- Sal y Pimienta negra
Steps to make to make Arroz caldoso con pollo y alcachofas
- Podemos pedirle al carnicero que nos abra las pechugas por el centro o lo hacemos nosotros, una vez las tengamos las vamos cortando en tiras, las reservamos.
- Cortamos la cebolla en brunoise y picamos el ajo en trocitos pequeños.
- Le quitamos a las alcachofas las hojas exteriores más duras que despreciamos así como los tallos y la parte superior, las fregamos con limón para que no se oxiden, podemos conservar hasta utilizar poniéndolas en agua que le hemos agregado zumo del limón.
- Los tomates los rallamos y reservamos.
- Y el pimiento verde lo cortamos también en trozos pequeños, ya tenemos todo listo para comenzar nuestro arroz.
- Lo primero que hacemos es saltear el pollo a fuego vivo, lo retiramos y en el mismo aceite echamos el ajo y la cebolla, salpimentamos y dejamos que se poche.
- Cuando comience a tomar color y veamos que la cebolla está blanda agregamos el pimiento, rectificamos de sal.
- Removemos y dejamos unos 5 minutos antes de echar el tomate y la cucharadita de azúcar, éste mata la acidez, le dejamos a fuego medio hasta que reduzca
- Una vez mermado el sofrito echamos el arroz y removemos durante unos minutos o hasta que comience a dorarse y sellemos los granos.
- Llegados a ese punto echamos el caldo, dejamos que llegue a ebullición, por cada taza de arroz echamos el doble de caldo y alguna de propina, no obstante al ser un arroz caldoso podemos ir removiendo de vez en cuando y si faltase caldo, lo añadimos
- Mientras, laminamos las alcachofas y las agregamos a la cazuela del arroz junto con las tiras de pollo
- En última instancia echamos los guisantes y dejamos hasta que esté hecho el arroz, probamos de vez en cuando y si debemos rectificar de sal, lo hacemos
As your experience and confidence expands, you will locate that you have extra all-natural control over your diet regimen as well as adapt your diet regimen to your personal preferences in time. Whether you intend to serve a dish that utilizes less or more ingredients or is a little basically spicy, you can make simple modifications to accomplish this goal. Simply put, begin making your recipes on time. When it comes to basic food preparation abilities for newbies you do not require to learn them yet just if you understand some easy cooking strategies.
This isn't a complete guide to fast as well as easy lunch dishes however its good something to chew on. With any luck this will get your creative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your family members without doing way too many heavy meals on your journey.
So that is going to wrap this up for this exceptional food Easiest Way to Prepare Favorite Arroz caldoso con pollo y alcachofas. Thank you very much for your time. I am sure you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment